Кукленият театър в Стара Загора с премиера на „Джак и бобеното стъбло”

На 12 ноември идва нова радост за малки и големи зрители на Кукления театър в Стара Загора. Режисьорът Цвети Пеняшки, композиторът Милен Апостолов и сценографът Ясмин Манделли ще ни отведат в чудния свят на „Джак и бобеното стъбло”. Драматизацията на класическата английска приказка е на Цвети Пеняшки, в ролите ще видим познатите и обичани актьори Биляна Райнова, Мария Джойкева, Калоян Георгиев и Станислав Матев.

Много, много отдавна, когато светът бил млад и хората правели каквото си искат, защото всичко било добро, живяло едно момче на име Джак. Какво се случва с него, когато се изкатери по бобеното стъбло? Какво ще види горе? Какъв ще е пътят му към израстването и какви приключения ще му се случат? Това ще научите от най- новата пиеса на ДКТ Стара Загора.

„Всеки човек търси щастието под дърво и камък, а то често е пред очите му” казва режисьорт Цвети Пеняшки за главната си идея при драматизацията на класическата
приказка. „Целта ни е да провокираме повече мисли”, допълва го композиторът Милен Апостолов. Тъй като главният герой е малко по- голям и представлението не е типично детско, уточнява още режисьорът.

Премиерата е на 12 ноември, събота от 11 часа на сцената на Кукления театър.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top