Старозагорският куклен театър покори Международен куклен фестивал в Анкара

Изключително успешно бе представянето на Куклен театър Стара Загора на Международния куклен фестивал, организиран от театър „Темпо“, Анкара.

Театърът участва с две представления на спектакъла за възрастни “Хотел“, като това на 22-ри октомври се състоя на сцената на Националния театър в турската столица, по покана на Министерството на културата на Турция.

Част от реакциите на публиката след спектаклите бяха описани като „нестихващи сълзи в очите, заради красотата на актьорската игра”

Спектакълът “Хотел„ е реализиран с финансовата подкрепа на НФ Култура, програма „Дебюти“ 2021. Автор и режисьор е Любомир Желев, сценограф е Наталия Гочева, а хореограф е Анна- Валерия Гостанян. Тримата актьори са Биляна Райнова, Анна- Валерия Гостанян и Любомир Желев. За пиесата авторът обобщава „Разцъфтяващо пустинно цвете, дъгата в капка дъжд, необятност, магия...или просто любов от пръв поглед“

За любимата си старозагорска публика актьорите ще представят “Хотел“ на 27 октомври от 19.30 на сцената на Кукления театър.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top