Голямо количество растения от рода на конопа е открито при специализирана операция на криминалисти от ОДМВР-Стара Загора

В хода на предприета полицейска операция служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РУ-Стара Загора предприели проверка на парцел в землището на с. Кравино, където открили засадени растения от рода на конопа. На място, в момент на полагане на грижи за растителността, са задържани двама старозагорци, на 34 и 39 години. Иззети са 80 растения, с общо тегло на зелената маса около 1000 кг, които при полевия наркотест реагирали на марихуана. В къща, обитавана от мъжете в с.Медникарово, община Гълъбово, са открити още 4 конопени растения, две пакетчета с кристалообразно вещество - около 10 грама метамфетамин, голяма сума пари - към 35 000 лв. При обиск от 34-годишния са иззети около 10 грама марихуана.

В рамките на същата операция, в имот в с.Медникарово, криминалистите задържали и 37-годишен, след като при проверка в двора на имота му са открити и иззети 10 растения, високи средно около 2 м и с общо тегло на зелената маса около 140 - 150 кг, които при теста реагирали на марихуана. Иззет е и бидон със суха зелена тревиста маса, около 10 кг, проба от която също реагирала на марихуана.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства по чл.354а, ал.1 от НК, работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top