1401 първокласници прекрачват училищния праг в община Стара Загора

Първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на училищата в община Стара Загора, са 1401. В града най-малките ученици са 1302, като най-много са в ОУ „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“ и Шесто основно училище „Свети Никола“. За всички тях по традиция са подготвени изненади – музикален диск "Подадена ръка", специално издание на Община Стара Загора, с поздрав от кмета Живко Тодоров, по музика и текст на Почетния гражданин на Стара Загора фолклориста акад. Крум Георгиев. Учениците ще получат и подарък тетрадки от Фен клуба на футболен клуб „Берое“, както и безплатен билет за срещата на отбора с ФК „Левски“.

Всички училища на територията на общината са в готовност за откриването на новата учебна година, съобщават още от отдел „Образование“. В двете изцяло ремонтирани учебни заведения – СУ „Христо Ботев“ и СУ „Васил Левски“, на 15 септември ще удари първият звънец.

По инициатива на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, за поредна година, общественият транспорт, обслужван от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози" в Стара Загора ще бъде безплатен за всички ученици в първия учебен ден – 15 септември.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top