Боян Чуков представя “Разузнаването отвътре“ в Стара Загора

Тази вечер от 18:30 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески" своята книга "Разузнаването отвътре" ще предстви Боян Чуков. Той е анализатор, експерт по борбата с тероризма, бивш дипломат и външнополитически съветник по национална сигурност.

"Държава, която не разполага с високоинтелигентен информационно-аналитичен продукт от разузнавателните си служби, е слепец във вземането на решения. Тя не може да бъде геополитически субект, а единствено обект на действия и чужди интереси.", казва той.

Боян Чуков е дипломат, експерт по национална сигурност и журналист. Има инженерно образование. През 80-те и 90-те години на XX в. работи в българските посолства в Париж и Мадрид. Специализира в Института за политически науки в Париж. Бил е член на Националния консултативен съвет към Дипломатическия институт на Министерството на външните работи. Секретар е на Съвета по национална сигурност и външнополитически съветник в две правителства на България – в кабинетите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски. Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top