Силвия Томова е отличена със “Златно перо“ за 2022 г.

Силвия Томова, художествен ръководител на Балета на Държавна опера-Стара Загора е сред носителителите на "Златно перо" за 2022 г. На 20-ти май 2022 година предстои връчването на отличията "Златно перо", които "Кантус Фирмус" и галерия "Макта" в партньорство с Classic FM радио присъждат ежегодно за изключителен принос към българската култура и изкуство. По повод 24-ти май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука и на славянската книжовност, ще бъдат почетени заслугите на ярки личности, оставили следа в нашата литература, театър, музика, изобразително изкуство, кино, журналистика.

Традицията "Златно перо" има вече 27-годишна история, а с таланта и делата си всички носители на наградата предизвикват гордост и възхищение.
Почетният знак представлява изящна брошка, изработена от 24-каратово злато, а връчването ще се състои на тържествена церемония на "Ларгото" в центъра на столицата.

Известният журналист от Classic FM радио Георги Митов - Геми ще бъде домакин на събитието, което ще започне в 16:00 ч. и е със свободен вход за публиката.
Церемонията се провежда в рамките на "Европейски музикален фестивал", организиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Национален фонд "Култура" и Столичната община - Календар на културните събития на СО.

Сред отличените тази година са кинорежисьорът Виктор Божинов, хореографът Боряна Сечанова, композиторът Кирил Дончев, актрисата Гинка Станчева, оперният певец Венцеслав Анастасов, скулпторът Крум Дамянов и много други изявени творци.

По традиция слушателите на Classic FM радио ще имат възможност да се включат активно в определянето на един от наградените. До 18 май 2022 г. те могат да дадат своите предложения за носител на приза във формата за регистрация на сайта на радиото.
Вотът на публиката ще бъде обявен на самата церемония.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top