Мъж причинил смъртта на старозагорец за 15 лева, беше осъден на 12 години затвор

Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда, с която наложи на 51-годишния Г. Г. от гр.Стара Загора наказание лишаване от свобода в размер на дванадесет години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Делото се гледа в разширен състав, в който участваха двама съдии и трима съдебни заседатели. Съдебният състав призна подсъдимия за виновен в това, че на
19/20.04.2021 г. в гр. Стара Загора отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 15 лева, от владението на 76-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е придружено със средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота - асфикция, от която на 23.04.2021 г. е последвала смъртта на пострадалия.

Съдът постанови при изпълнение на наказанието лишаване от свобода да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наказателното производство срещу подсъдимия премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Отделно Г. Г. ще търпи и наказание от още две години и единадесет месеца лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим, тъй като престъплението, за което Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда, е извършено в изпитателния срок по предходно негово осъждане за грабеж, придружен с употреба на сила.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Коментирай!

#1
Е браво - 2022-05-13 15:40:21

Колко струва животът на един възрастен човек. При това рецидивист. Направо сте го наградили тоя с пълен олинклузив и право на претенции за каквото се сети.

Още новини

Scroll To Top