В Стара Загора се дава началото на кампанията #Първа работа, организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“

Община Стара Загора е партньор на Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027), която се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа. Кампанията е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на Програма „Развитие на човешките ресурси“  в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“. Чрез платформите на „Пощенска кутия за приказки“ младежи до 29-годишна възраст могат да разкажат за своята първа работа. Форматът на текстовете може да бъде стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.

От 30 април до 1 юни творбите на младежите ще бъдат събирани по електронен път на имейл адрес - purvarabota@mail.com, а след това жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града. Творбите ще бъдат оценявани от журналистът Георги Милков, създателят на „Пощенска кутия за приказки“ Гергана Турийска и представители на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното, популярните личности ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията. Първата среща ще се проведе в Стара Загора на 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център „Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top