Прокуратурата обвиняеми и задържа двама мъже за притежание на 1 062 595 кутии с цигари без бандерол

Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняеми П.П. на 41 г., и А.К., на 46 г., за извършено престъпление по чл.234 ал.3 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо тях е предявено обвинение за това, че на 11.04.2022 г. в Пловдив и на автомагистрала „Тракия“, км 165, в района на  Чирпан, в немаловажен случай и в съучастие помежду си, са държали с цел разпространение акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия - общо 1 062 595 кутии с цигари от различни марки, като предметът на престъплението е в големи размери.

В понеделник на автомагистрала „Тракия“, в района на  Чирпан, били спрени за проверка товарен автомобил, управляван от А.К., и лек автомобил, шофиран от П.П.
При извършено претърсване от товарния автомобил са иззети общо 1 062 595 кутии с цигари от различни марки. Цигарите били натоварени от складова база в гр. Пловдив и превозвани с цел продажбата им.

 Обвиняемият А.К. е осъждан. Наблюдаващият прокурор е постановил предварително задържане спрямо обвиняемите за срок до 72часа. Разследването по случая продължава.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top