Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за подпомагане на граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем В.В., на 55 г., за това, че на 22.03.2022 г., на км. 180 на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора, в района на гр. Чирпан, с цел да набави за себе си имотна облага - сумата от 1050 евро, чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил „Фолксваген Голф“, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на превоз и транспорт повече от едно лице  - 7 чужденци, граждани на Афганистан, да преминат през страната в нарушение на закона.

Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1 и т.5 вр. ал.1 т.2 от Наказателния кодекс. 

В.В. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В.В. поддържал контакт с мъж в Република Турция. От него получил информация за това, че трябвало да превози 7 чужденци от определено място в обл. Сливен до тунел „Траянови врата“. Уговорката била да получи сумата от 1050 евро или по 150 евро на човек след извършване на превоза. В.В. качил седемте мъже, които го чакали на уговореното място и предприел пътуването по автомагистрала „Тракия“. Полицейски служители спрели за проверка лекия автомобил „Фолксваген Голф“, тъй като забелязали, че в него се намирали повече пътници от разрешения брой.

Днес Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в Районен съд- Чирпан за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража“ спрямо В.В.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top