Осъдиха на една година затвор мъж откраднал портмонето на старозагорка

Подсъдимият С. И. получи наказание в размер на една година лишаване от свобода, което да изтърпи при „строг“ режим, след като Районен съд – Стара Загора одобри споразумение, постигнато между него, защитника му и Районна прокуратура – Стара Загора.

Пред съдебния състав С. И., който е многократно осъждан, се призна за виновен в това, че на 01.09.2021 г. в град Стара Загора отнел чужди движими вещи, от владението на собственичката им, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Подсъдимият, разхождайки се из града, решил да си набави средства и с това намерение влязъл в местен ресторант. По това време в заведението работила пострадалата, чиято чанта била поставена на плота на бара.

Мъжът забелязал чантата и като се уверил, че никой не го наблюдава, бръкнал в нея и извадил портмоне, в което се съхранявали личните документи на жената и малка сума пари.

Подсъдимият, декларира пред съда, че разбира обвинението, доброволно е подписал споразумението и неговите последици и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top