Община Мъглиж започва втори етап от проект за реконструкцията на уличен водопровод в село Ягода

Започна втория етап от реконструкцията на уличен водопровод в мъглижкото село Ягода и второстепенни клонове с обща приблизителна дължина – 4565 м.л.  Стойността на СМР по този проект възлиза на 2 618 996 лв и включва подмяна на водопроводната мрежа, сградни отклонения и възстановяване на асфалтовата настилка.

Заедно с това ще започне и изграждане на ПСОВ с довеждаща инфраструктура, гр. Мъглиж, община Мъглиж, което е първа стъпка от изграждането и реконструкцията на ВиК мрежи и ПСОВ в гр. Мъглиж. Сумата за този първи етап на проекта е 5 514 284 лв финансирани от ПУДООС, а дължината на довеждащия колектор е 4179м.л., съобщи кметът на подбалканската община д-р Душо Гавазов.

"Борбата за достъп до питейна вода и санитарни съоръжения на територията на Община Мъглиж е била и ще продължава да бъде от първостепенно значение за мен и моя екип, особено сега когато проблемите с водоподаването на град Мъглиж са много сериозни и създават непосилни житейски и битови проблеми на хората! Тук своята отговорност трябва да поемат и структурите на ВиК, които са държавно, а не общинско дружество, така както ние поехме нашата!",, категоричен е градоначалникът.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top