Спешно се събират средства за лечението на старозагорката Моника Маринова

Спешна дарителска акция беше обявена в подкрепа на 38-годишната Моника Маринова. В началото на 2021г, здравословното и положение, внезапно се утежни, поради заболяване от коронавирус. Всички признаци, които отключи, като главоболие, мощен световъртеж, гадене, повръщане, болки в корема и таза, срив в кръвното налягане, тахикардии, припадъци и доста други признаци и до ден сегашен, не престават с цялостна мощ.

От началото на декември месец 2021г, признаците се задълбочават и положението и внезапно се утежни. Болките и са денонощни, неповлияващи се от обезболяващи. Не може да стои за дълго, седнала или права, тъй като болките в корема и, стават непоносими. При смяна в позицията на тялото, изпитва режеща болка. Заради световържа се постанова постоянно да е с компаньон. Физическото и положение не разрешава да работи, да се грижи за дома и фамилията си. След всички съвещания с лекари, и след неколкократни пролежавания в лечебни заведения в Стара Загора и София, лекарите са единомислещи, че се касае за пост- коронавирус синдром и претърпява множество лечения, които не дава резултат.

След следващия пристъп, който се случи по време на обзор при доктор, се налага по неотложност да я отведат в спешна помощ. Последва скенер на бял дроб и инцидентно се откри, че черният и дроб е мощно повишен. Поради това се наложи втори скенер с контрастност, този път на стомах и дребен таз. Установи се рядко заболяване- Синдром на лешникотрошачката. На разбирам език, вената на левият бъбрек е  заклещена. Заради закъснялата диагноза и несвоевременно лекуване е развила други два синдрома. Синдром на тазова конгестия и портална хипертония. Всички кръвоносни съдове в корема и дребният и таз са наранени и ненормално увеличени. Има прилепяне на значими структури и венозен кръвен застой. Има засягане на двата яйчника и матката. Тук е значимо да загатна, че синдромите нямат нищо общо с кистите на Тарлов.

Първата оферта е на стойност 42000 долара, като тази оферта покрива операцията за синдромът на лешникотрошачката и синдромът на тазовата конгестия. Ще има допълнителни разходи за изследвания,за тези два синдрома. За транспорт , пср-тестове , както за нея така и за нейния съпруг Димитър Маринов, който ще и бъде придружител, за пост-оперативното лечение и др.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top