Оставиха за постоянно в ареста 70-годишна жена, обвинена за убийството на съпруга си

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 70-годишната А. М., на която е повдигнато обвинение за това, че на 27.11.2021 г. в Николаево, област Стара Загора, умишлено е умъртвила 72- годишния си съпруг.

Представителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора изрази становище, че са налице изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс, за да бъде наложена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Защитата на обвиняемата пледира за по-лека мярка, а именно „домашен арест“, обосновавайки искането си с фактите, че тя има постоянен адрес, не е осъждана и е оказала съдействие на разследващите органи.

Съдът, след като обсъди становищата на страните и доказателствата по делото, намери, че са налице законовите предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение – обосновано предположение, че обвиняемата е извършила деянието и съществуваща реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Убийство е тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години, поради което съдът счете, че целите на закона ще се постигнат единствено, ако обвиняемата бъде задържана.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top