Живко Тодоров: Нямам притеснения от проверката на КПКОНПИ в Община Стара Загора

„Съдействаме на проверяващите като им предоставяме цялата налична при нас информация и документи за извършените търгове. Всеки един представител на администрацията трябва да бъде готов да бъде проверяван“, каза на нарочна пресконференция кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Той разясни, че едната процедура е приключила преди 6 години. “По нея имаме доставени автобуси, те работят отдавна, а самият проект е завършен и отчетен“, каза Тодоров.  Другата обществена поръчка за доставка на 55 нови електрически автобуси е била обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията и пред Върховен административен съд, които са се произнесли в полза на администрацията. “Ако имаше констатирани нередности компетентните органи щяха да ги забележат и да извършат последващи действия“, допълни още кметът.

Той обясни, че общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД е възложител на двете обществени поръчки, а Община Стара Загора е подпомагала дружеството с експертиза. „В комисията по сега действащата обществена поръчка за доставка на 55 електрически автобуса участват и общински съветници“, обясни още кметът.

От думите на Тодоров стана ясно още, че са разпитани всички лица, които имат отношение по обществените поръчки. „Ние сме спазили изцяло закона. Участие в процедурите вземат  големи консорциуми, когато се отварят ценовите оферти е класиран този по най-ниска цена. Това е най- правилният и законен начин“, категоричен е Тодоров.

Градоначалникът допълни, че се е срещнал с представителите на КПКОНПИ и е отговорил на всички въпроси. „Община Стара Загора съдейства напълно на комисията и няма от какво да се притеснява“, стана ясно още от Живко Тодоров.

На пресконференцията присъстваха още зам.-кметът Йордан Николов, главният юрист Мария Боянова и управителят на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД Георги Станчев.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top