Панахида в памет на загиналите от пътнотранспортни произшествия беше отслужена в Стара Загора

Кампанията „Безопасно шофиране през зимата“ е част от акция „Зима“ и се провежда в периода 21 – 30 ноември 2021 г. Тя е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на ППС и поведението на водачите спрямо пешеходците. Пътните полицаи ще насочат контрола над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи.

Припомняме, че при установяване, по време на акцията, на нарушения на ЗДвП и на други нормативни актове, спрямо нарушителите ще се взема отношение.

В храм „Свето Въведение Богородично“ бе отслужена панахида за загиналите от пътнотранспортни произшествия. 21 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия
Свещеници при храм „Свето Въведение Богородично“ в град Стара Загора отслужиха панахида за загиналите и отправиха молитви за съхраняване живота на ранените в инциденти на пътя на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 21 ноември. В храма бяха служители от сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Стара Загора.

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия с решение от 26 октомври 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември.

Повече информация за Световния ден и визията за 2021 г. може да намерите в интернет на адрес: https://www.mvr.bg/opp – за материали на български език, в рубриката „Полезна информация“ – „Кампании“; и на адрес: https://worlddayofremembrance.org/ – за материалите на официалната страница на Световния ден.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top