Старозагорски ученици са задържали избягал след тежката катастрофата в центъра на града

Ученици са задържали шофьора, който избяга, след като блъсна моторист до Езиковата гимназия в Стара Загора, съобщи bTV.

Тежкият пътен инцидент стана в неделя вечерта. Мотористът почина по-късно в болницата, с опасност за живота там бе прието и 16-годишно момиче. Радо и Григор учат в Механотехникума, а Живко - в Строителния техникум.

Eдно от момчетата чуло удара и се обадило на свой приятел, за да се опитат да разберат чия е изоставената кола, разказаха учениците. Оказало се, че Радо познава първия собственик на автомобила и през него успели да проследят чия е колата, както и да се свържат с избягалия шофьор. Намират го на детска площадка в Градската градина, където отиват с още няколко младежи и го задържат. Момчетата казват, че не се чувстват герои. "Тези хора, които причиняват такива ПТП-та трябва да престанат да бягат така, затова и ние искахме да го заловим", разказа Живко.

Те ще бъдат наградени от МВР, каза старши комисар Николай Колев, директор на ОД на МВР, който благодари на момчетата за храбрата постъпка и им пожела здраве и да запазят добродетелите в себе си. Началникът на Полицията изказа благодарност и към родителите на децата за това, че са ги възпитали да бъдат добри хора.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top