Оставиха за постоянно в ареста 43-годишен обвиняем за отвличане на бившата си съжителка

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Ч. С. от гр.Стара Загора. Делото се гледа дистанционно чрез Скайп-връзка със Затвора – Стара Загора.

Спрямо мъжа е повдигнато обвинение за това, че на 29.07.2021 г. в  Стара Загора отвлякъл 38-годишна жена, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Престъплението, в което Ч. С. е обвинен, е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години или доживотен затвор, както и с конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Окръжен съд – Стара Загора намира, че по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи извод, че именно обвиняемият е извършил престъпното деяние.

В хода на разследването е установено, че на инкриминираната дата пострадалата, по принуда, била отведена от обвиняемия първоначално при негови близки, а след това в къщата на майка му. Там последвали множество прояви на насилие от негова страна спрямо жената, включително и горене с горелка на чувствителни места от тялото. След отвеждането й обвиняемият организирал и довеждането на малолетното й дете.

Според съдебния състав е налице законовата презумпция за наличието на реална опасност Ч. С. да се укрие или да извърши друго престъпление. След като пострадалата успяла да избяга и потърсила съдействие от полицията, мъжът няколко дни се укривал и бил обявен за общодържавно издирване. Предходните му осъждания - за противозаконно лишаване от свобода и причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие – и двете престъпления, извършени по отношение на същата пострадала, потвърждават реалната опасност той да продължи с подобни престъпни прояви, ако не бъде задържан.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top