20 септември 2021

Пети Национален фолклорен танцов фестивал „В сърцето на Тракия“ радва старозагорци

Пети Национален фолклорен танцов фестивал „В сърцето на Тракия“ ще се проведе на 2 и 3 октомври в Стара Загора. По време на него дава среща на любителски танцови клубове и формации от цялата страна за съхраняване на нематериалното културно наследство и популяризиране и запазване на българския фолклор.

„С радост ви каним на фолклорно събиране в центъра на България, в сърцето на Тракия, в красивата Стара Загора! Очакваме всички, които носят Българското в сърцето и ума си, подвластни на магията на българските ритми и танци!“, призовават организаторите от Община Стара Загора  и Народно читалище „Родина-1860”. Форумът е посветен на 5 октомври – Денят на Стара Загора.

Право на участие имат всички любителски танцови групи, ансамбли, клубове и непрофесионални формации от цялата страна, изучаващи български народни танци. Няма ограничение на възрастта и броя на участниците. Представянето на всяка група е с продължителност до 15 мин. и включва хора и/или танци по избор на участващата група. Музикалният съпровод да бъде осигурен на CD, флаш памет или с жива музика.

Фестивалът е без такса за участие и няма конкурсен характер.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top