Филмът за Бедечка отново в Стара Загора

Филмът "Случаят Бедечка" на   Димана Шишкова за знаковия старозагорски парк продължава националното си  турне в страната и отново идва в Стара Загора. На 23 юли (петък), от 20:30 ч., обновената лятна сцена на Кукления театър ще приеме старозагорци за прожекция.

Събитието идва година, след премиерата на филма, която пък бе в Къщата на архитекта. Затова и зад прожекцията застава и Творческият колектив "На улицата" - мрежата, която се създаде около творческите места по уличката "Сава Силов". Основен организатор на прожекцията в петък е Международният младежки център - Стара Загора. Филмът за Бедечка е поредно заглавие в програмата на младежкия център за лятно кино в Стара Загора.

Филмът вече се въртя в Бургас и Велико Търново, препълни летния театър в Синеморец, стигна до едно от популярните социални места в Пловдив и наскоро предизвика оживена дискусия в София. Предстоят прожекции и във Варна и още няколко български града.

Лентата представя едно лично пътешествие на авторката, което започва от родния град Стара Загора и преминава през три континента. С любопитни примери за усилията на гражданското общество в Берлин, урбанистичен проект за устойчив град в панамската джунгла и среща с коренното население на Венецуела.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top