21 септември 2021

Осъдиха на пробация старозагорец, потрошил с брадва съседска врата

Подсъдимият Р. Ч. на 21 години получи наказание „пробация“ с три пробационни мерки, а именно „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от три години с периодичност от два пъти седмично, „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от три години и „поправителен труд“ за срок от шест месеца, включващ удръжки от месечното възнаграждение в размер на 10% от трудовото му възнаграждение.

Наложеното му наказание е по силата на одобрено от Районен съд – Стара Загора споразумение, постигнато между подсъдимия, защитника му и Районна прокуратура – Стара Загора. Пред съда Р. Ч. призна вината си в това, че на 12.08.2020 г. в гр.Стара Загора извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанесъл няколко силни удара с брадва по входната врата на съседски апартамент, като деянието е извършено повторно.

В деня на престъплението подсъдимият се намирал в дома си. В късните следобедни часове чул шум от съседния апартамент, което го подразнило. Позвънил на съседите си, за да им направи забележка. Отворил му синът на собственичката на жилището. Мъжът обяснил на подсъдимия, че майка му е много възрастна и има проблеми със слуха и зрението, затова била по-шумна от другите съседи. Подсъдимият Р. Ч. не приел дадените му обяснения, той смятал, че всички са длъжни да се съобразяват с него. Ядосал се, първоначално започнал да блъска съседската вратата с юмруци, после взел брадва и продължил да а удря, първо, с тъпата й метална част, а после и с острието й. Майката на подсъдимия успяла за го накара да спре и го прибрала у дома, а потърпевшият съсед подал сигнал в полицията.

Подсъдимият, декларира пред съда, че разбира обвинението, доброволно е подписал споразумението и неговите последици и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top