Община Стара Загора дари работнооблекло на пожарникари

Община Стара Загора дари на служителите наРайонната служба Пожарна безопасност и защита на населението специално работнооблекло, изработено от плат от най-висок клас в общинското дружество „Мересев“.„Специалното облекло е изработено по рипстоптехнология, която увеличава многократно устойчивостта на разкъсване ипротриване на плата като зоните с високо натоварване са допълнителноподсилени“, обясни Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на общественияред и управление на кризи“ към Община Стара Загора.

Екипите са предназначени заработа при локализиране и ликвидиране на горски и полски пожари.Тодоров допълни, че датата на дарението не еизбрана случайно.Днес - 21 май, православната църквата почита паметта на СветиКонстантин и Елена. Това е последният пролетен празник, чиято обредност вечеподсеща за настъпващото лято, като пожела настъпващият пожароопасен сезон дабъде спокоен и да няма сериозни пожари.

За жеста благодарности поднесе началникът наРСПБЗН Стара Загора Антон Колев. „Тези лични предпазни средства са част отстремежа ни да обезпечим най-ценния ресурс на Пожарната, именно служителите ѝ.Това работно облекло ще е необходимо за осигуряване на безопасни условия натруд, а при пожари в горски насаждения често се налага пълзене в пресечениместности“,допълни Колев.

Той е категоричен, че сътрудничеството междуместната администрация и РСПБЗН Стара Загора е много добро. От думите му станаясно, че се оценява високо помощта и на Доброволното формирование за бедствия иаварии към Община Стара Загора.

През изминалата 2020 година са ликвидирани 7 горски пожара, възникнали на територията на Община Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top