Какво е парлей и трябва ли да се избягват подобни залози?

Какво е парлей и трябва ли да се избягват подобни залози?

Букмейкърите, предлагащи своите услуги на българския пазар, обогатяват своите предложения ежеседмично. Това включва не само интегриране на нови варианти за спортни залози, но и примамливи бонус предложения за всеки играч.

Терминът „парлей“, който прави впечатление в заглавието, е едно такова нововъведение. Въпреки че такъв вид залог е много популярен в чужбина, на наша територия все още се наблюдава лек скептицизъм, което можем да обясним вероятно със самия термин, тъй като е сравнително непопулярен. Дългогодишните хазартни фенове познават тази разновидност на спортните залози, но в следващите редове ще се опитаме да ви представим подробна информация за него, ще обсъдим неговите предимства и недостатъци, а като за финал ще отговорим на въпроса как да вземем бонус от Bet365.

Основите на залог „парлей“

Въпреки че тази чуждица може да звучи плашещо за някои по-неопитни играчи, същината е доста проста. Този тип залог е предлаган от много хазартни компании и се среща под различни имена. Най-популярният е именно парлей, но на други места се нарича "мулти залог" или "комбиниран залог", които са по-популярните термини на българския пазар.

Принципът на игра е следният: играчът има възможността да избере няколко залога на различни спортни събития и да ги комбинира в общ такъв. По този начин той играе за много по-висок коефициент, тъй като индивидуалните коефициенти на залозите се умножават. Този тип индивидуален залог напомня за класическата "права колонка", предлагана в букмейкърските компании.

Главоломни печалби

Ако трябва да определим едно основно предимство на този тип игра, то това определено ще е гореспоменатата възможност за постигане на завиден коефициент. Комбинирайки различни залози в един общ, играчът получава възможност да използва своите познания от няколко отделни сфери и да постигне максимално голям резултат.

Тръпката на "парлей" залогът е също нещо, на което много потребители се наслаждават. Истина е, че рискът не е малък, но както често си повтаряме, съдбата обича смелите.

Друго съществено предимство на този тип залог е възможността да се използват атрактивни бонус предложения, които някои от компаниите на пазара са готови да предложат на своите клиенти. За справка, горепосочената компания, която е една от най-предпочитаните хазартни платформи, има интегриран специален "парлей" бонус, от който всеки потребител, независимо от своя опит, може да се възползва.
За да се възползвате и вие от този вид предложение, от ваша страна не се изисква нищо, като дори и липсва нуждата от поставяне на ексклузивен код. Компанията е премахнала условието за минимален коефициент, което е жест към феновете. При успешен залог, букмейкърът добавя процентен бонус (при двоен залог - 5%, при троен - 10% и т.н.).

Не подценявайте риска

Независимо че парлей залогът притежава предимствата, които обсъдихме, недостатъците също не бива да се пренебрегват. Благодарение на високия риск, който всеки комбиниран залог носи, хазартните компании прибавят като печалба над 20% от парлей залозите, докато при стандартните индивидуални залози печалбата варира до 7-8%.  Всичко това е оправдано, тъй като добавяйки нови секции във вашите залози, шансът за печалба намалява с всяка добавена. Някои от компаниите дори са прибегнали до по-затегнати мерки, като не позволяват на играчите да комбинират повече от 15 вида залози. Именно заради тези особеностибукмейкърите добавят различни стимулиращи бонуси като горепосочения. Най-смелите почитатели на парлей залозите достигат до главоломни печалби, комбинирайки различни видове събития.

Трудно е да определим парлей залозите като опасни или безопасни, но със сигурност можем да дефинираме този тип залог като интригуващ и носещ големи печалби. Малко са вариантите, в които играчът може да залага на такива високи коефициенти както тук, ала високият процент на риск служи като основен защитен механизъм за много от играчите.

Нашият съвет е да разгледате различните платформи, на които имате възможност да играете и да обмислите внимателно възможността за печалба. Не се подлъгвайте първосигнално по големите цифри, които се появяват като "очаквана печалба", а подходете с разум, защото истински успешните хазартни играчи не действат емоционално, а рационално

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top