Празничен концерт на децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки” на 24 май в Стара Загора

На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, най-малките членове на Старозагорската опера - децата от подготвителната и от вокалната групи на Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки” ще представят самостоятелен празничен концерт с цветното заглавие „Пролетна дъга”. От сцената на Държавна опера-Стара Загора, в 18.00 часа малките артисти ще поздравят публиката с „Репетиция за концерт” от В.А.Моцарт и песните от Маргарита Шоселова – „Дъгата”, „Капитански бивалици-небивалици”, „Приятелството”, „Жабче Жабуранче”, „Бръмбазък”, „Плодове и зеленчуци”, „Пролетно е” и др., а публиката ще има възможността да пее заедно с тях.

„Подготовката за концерта тече още от месец февруари - споделя ръководителката на студията Йова Петкова, - като с нея първоначално се бяха заели Маргарита Шоселова и Инна Андреева - вокалните педагози на студията. Поради боледуване на Маргарита Шоселова и задължителните противоепидемични мерки се наложи да се прекратят присъствените репетиции. От средата на април децата работят с нов ръководител Боряна Петрова. Въпреки краткото време, с което разполагат, талантливите ни деца са много ентусиазирани и амбицирани и с нетърпение очакват на 24 май да представят най-после своя празничен концерт, който със сигурност ще стопли сърцата на нашата публика.”

Държавна опера-Стара Загора е одобрена и сертифицирана като БЕЗОПАСНА СРЕДА от Центъра за изпитване и европейска сертификация /ЦИЕС/.

При провеждането на концерта ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top