Предстоящи събития в Стара Загора на 18 май, вторник

„Библиотеки: пътешествие във времето. Библиотеките на бъдещето“ – мултимедийна презентация, литературно четене с викторина и творческо ателие за изработване на мини книжки. „В лабиринта на знанието“ – запознаване с ресурсите и услугите на библиотеката.
11.00 ч., Детски отдел на библиотека „Родина“ “, ул. „Българско опълчение“ №69

„Класично и романтично“ – концерт от поредицата „Музика без граници“. С участието на Михаела Филева, Тереза Бракалова, Валери Турманов.

Диригент Максим Ешкенази
Оркестър на Държавна опера – Стара Загора
Магнетичната Михаела Филева и диригентът Максим Ешкенази са главните действащи лица в забележителното музикално събитие. Заедно с оркестъра на Държавна опера – Стара Загора, те ще представят оркестрирани версии на нейни песни и любими произведения от мюзикъли и филми.
11.00 ч. и 13.00 ч., Оперен театър

„Варна – царицата на Черно море“ – изложба. Гостуват РИМ –Варна и Етнографски музей - Варна

Изложбата на Етнографски музей – Варна при РИМ –Варна е посветена на 100 – годишнината от обявяването на Варна за курортен град през 1921 г. Чрез текстове, снимки и оригинални експонати посетителите ще могат да се запознаят с развитието на Варна като модерен европейски град през първата половина на 20 век.
17.30 ч., IV експозиционно ниво в РИМ

„Да се провреш под дъгата“ от Георги Марков, постановка Ивалин Димитров. С участието на Стефан Борисов, Димитър Митев, Ивелин Керанов, Ивалин Димитров, Жоро Райчев, Георги Райчев, Кольо Стайков, Георги Ножделов

Героите, изправени на ръба на смъртта, се вкопчват в живота, всеки по свой начин. Един се опитва да си купи с пари още малко време, друг – да постигне мир чрез философията, трети иска да открие опора в изкуството… Крехкото равновесие в малкото им общество е взривено, когато сред тях се озовава…

 Дали красотата ще спаси душите им? Възможно ли е да се провреш под дъгата и да преминеш в съвършен свят на благородство и светлина?
19.00 ч., Драматичен театър

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top