22 септември 2021

Осъдиха на пет години затвор мъж, извършил грабеж от възрастна жена на улицата в Стара Загора

Наказание лишаване от свобода за срок от пет години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, получи на първа инстанция 26-годишният Й. А. – криминално проявен и осъждан на ефективни наказания.

С постановената си присъда Окръжен съд – Стара Загора го призна за виновен в това, че на 28.10.2020 г. в гр.Стара Загора отнел чужди движими вещи - дамска чанта с намиращите се в нея портмоне, инвестиционна монета, 20 златни франка, несесер, ключове, дебитна карта, здравноосигурителна и рецептурна книжка, от владението на собственичката им, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил сила и деянието представлява опасен рецидив.

На въпросната дата пострадалата, която е на 73 години, се била запътила към сградата на „Социални грижи“. В едната си ръка държала торбичка, а в другата дамската си чанта. Докато вървяла по ул. „Братя Жекови“ се разминала с подсъдимия, който имал поставена маска на лицето си, закриваща устата и носа му. След като възрастната жената изминала десет-петнадесет метра, усетила, че някой иска да издърпа дамската й чанта. Когато се обърнала, видяла, че това е същият мъж, с когото се разминала на улицата. Пострадалата държала здраво чантата си, по подсъдимият успял със сила да я издърпа, след което избягал.

Наказателното производство срещу Й. А. премина по реда Глава XXVII от НПК - съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top