Нови отличия завоюваха старозагорски таланти

Поредица отличия завоюваха младите таланти от старозагорското  Народно читалище „Родина-1860”. На пролетното XII-то издание на Международния музикален онлайн конкурс "WORLD OPEN Music Competition", който е организиран в Белград, Сърбия, журито присъди първо място на Виктор Стоев (пиано) от Музикална школа с 91 точки от 100 възможни. В конкурса взеха участие изпълнители от над 40 държави, между които Русия, САЩ, Китай, Япония и други.

Сертификат за изключителни педагогически умения бе присъден и на учителката на Виктор - Деница Георгиева. Златни медали и признание за най-добро представяне Музикална школа при НЧ "Родина - 1860" получи на провелия се в Хасково XIV-ти "Преглед на младия талант”, в който взеха участие представители на музикални школи от различни градове в страната.

За отличното представяне журито присъди златни медали на Виктор Стоев ( от класа по пиано на Деница Георгиева) и на Мая Пенкова, Теодора Вълкова и Тимотей Вълков (от класа по пиано на Мария Кирекчиева).

Две втори награди в категориите "Изпълнение на Популярна песен" и "Изпълнение на испанска песен" спечелиха момичетата от трета група на Вокална студия "Усмивки" от Международния конкурс ”Abanico” за изпълнители на песен на испански език или друг от групата на романските езици.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top