Предстоящи събития в Стара Загора на 28 април, сряда

Гостуваща изложба от Медицински университет, гр. Пловдив
Изложба, представяща фотографии от участието на санитарната част на 12-ти пехотен балкански полк в Първата световна война. Кадрите са заснети преди повече от 100 години от санитарен младши инспектор Петко Пейчев. Те ще запознаят посетителите с различни моменти от войнишкия живот, на фронтовата линия и по време на затишие, и дейността на санитарните власти в края на Първата световна война 1917-1918 г.
17.30 ч., Архитектурен комплекс „Музей на религиите“ – Стара Загора.

„Криворазбраната цивилизация“ по Добри Войников, режисьор Йосиф Сърчаджиев. Сценичен вариант и текст на песните Райна Томова. С участието на Кольо Стайков, Светла Тодорова, Илина Илиева, Цветомир Черкезов, Георги Ножделов, Жоро Райчев, Галя
Александрова

Добри Войников с тревога усеща деформирането на многовековните морални, нравствени и духовни ценности на българите. Чуждопоклоничеството, отричането на собствената народност, издигането в култ на модното и лъскавото, той осмива и порицава в безсмъртната комедия „Криворазбраната цивилизация“. Има за какво да се надсмеем и натъжим ….
19.00 ч., Драматичен театър

„Тоска“ – опера от Джакомо Пучини. Диригент Матей Поп /Румъния/, режисьор Огнян Драганов. Сценография Тодор Демеров, костюми Денис Иванов, хормайстор Младен Станев. С участието на Елена Баръмова, Георги Динев, Александър Крунев, Алекснадър Марулев и др. Оркестър и хор на Държавна опера – Стара Загора, ДЮСОБ „Маргаритки“, Прабългарска школа за оцеляване „Багатур“

Интересен и впечатляващ прочит на познато и любимо оперно заглавие. „Тоска“ е романтична драма, изпълнена с буйни страсти – и любовни, и политически, силни театрални ефекти. Творческият екип е разгърнал своята фантазия и съчетава традиционните изразни средства със съвременните постижения на новите технологии.
19.00 ч., Оперен театър

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top