Деца лазаруваха благотворително в подкрепа на болно момиче от Стара Загора

Възпитаниците на детска градина „Незабравка“ от старозагорското село Хан Аспарухово пресъздадоха обичая лазаруване. С много лъчезарни усмивки, с весели песни и танци те наричаха за здраве и берекет, обикаляйки къщите в селото. Хората ги посрещаха с радост и даряваха, както е според обичая.

Събраните средства ще бъдат дадени за лечението на болната Ромина Нончева от Стара Загора. В центъра на селото бе открит и благотворителен базар, на който се предлагат сувенири изработени от деца, учители и родители. Благородното дело ще продължи и при подготовката за Великден. С помощта на родителите децата ще пекат курабийки и ще боядисват шарени яйца. Те ще се предлагат на жителите на селото. Събраните средства отново ще бъдат дарени за лечението на болното момиченце.

Девегодишната Ромина Нончева, която е ученичка във втори клас в девето основно училище "Веселин Ханчев", се бори с коварната болест левкемия. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец. Родителите на децата от класа на Ромина вече са се организирали и събират средства в помощ на нея и майка й. Провеждат се и благотворителни базари. Само за дни в безпрецедентна акция бяха събрани необходимите 80 банки кръв за детето, което е настанено в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. Хора от цялата страна дариха кръв за момиченцето.

Спортните клубове в Стара Загора също се обединиха в подкрепа на каузата. Те проведоха благотворителна тренировка за събиране на средства за лечението на детето.

Таксиметрови шофьори също се включиха, работиха безвъзмездно и дариха средствата за оздравяването на Ромина.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top