92 са заявленията от карантинирани старозагорци за гласуване в подвижна избирателна кутия

92 са заявленията от карантинирани старозагорци за гласуване в подвижна избирателна кутия

92 са подадените заявления до момента в община Стара Загора за гласуване с подвижна избирателна секция на лица, които към датата на изборите ще бъдат поставени под карантина. Това съобщи секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.

Иванов добави, че са предвидени 3 подвижни избирателни секции, които ще могат да обслужат всички желаещи поставени под карантина да упражнят правото си на глас в деня на парламентарните избори. Секретарят на Община Стара Загора каза още, че за членовете на подвижните избирателни комисии ще бъдат осигурени защитни костюми и лични предпазни средства. Делян Иванов е категоричен, че детски заведения -ясли и градини, където ще се провеждат избори ще бъдат дезинфекцирани още вечерта.

В изборния ден ковид секции няма да бъдат разкрити в двете частни болници. Такива ще има на територията на УМБАЛ-Стара Загора.

Вчера започна раздаването на бюлетините на представителите на общините.

Избирателните секции на територията на общината са 214, като в града - 149, и в селата – 54. Секциите в специализирани институции са 4, а 7 са подвижните избирателни кутии.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top