Георги Гьоков: Гласувайте в неделя, за да не съжалявате още 4 години

Социологически проучвания седмица преди изборите показват, че  резултатите на двете големи политически сили са почти изравнени с малка разлика за едната, но никой не се съмнява, че големият сблъсък ще бъде между ГЕРБ и БСП.  Независимо от резултата, се очертава едно бъдещо коалиционно правителство, защото никоя партия не би успяла да спечели мнозинство. Така Георги Гьоков, водач на листата на „БСП за България” в 27-и МИР, отговори на въпрос на водещата  в предизборното студио на ТВ Загора.

„Малките партии ще определят коалициите, а това не винаги е добре. Моят опит на парламентарист показва, че след изборите започват договаряния, които не винаги са на принципна основа”, обясни Гьоков.

Той допълни, че идеята на БСП е след изборите, в зависимост от резултатите, да се  направи допитване сред членовете и симпатизантите на партията, с  кого би искала да влезе в  коалиция.

„Категорично в коалиция с ГЕРБ  няма да влизаме. За нас са важни преди всичко програмите, посланията, целите, които си поставят дадена партия. Но коалиция не на всяка цена, а с тези, които подкрепят нашата програма в акцентите  й, от които не можем да отстъпим. А те са няколко: в здравеопазването-болниците да не бъдат търговски дружества и здравето да не е стока, премахване на плоския данък и въвеждане на прогресивното подоходно облагане, преизчисляване на всички пенсии. Няма да  отстъпим и от мерките да бъдат подпомагани младите семейства и хората от уязвимите групи”, поясни Георги Гьоков.

„За всички днешната ситуация бе необичайна, предизборната кампания бе необичайна, по-скоро премина през медиите и социалните мрежи.  Нашата кампания се изразява в представяне на нашата програма, искахме хората да чуят какво им предлагаме, след като спечелим изборите. Не премълчавахме  и грешките на управляващите, но това не е във фокуса ни. По-силно е да кажеш своите предимства и те да стигнат до повече хора, смята социалистът.

Той допълни, че седмица  преди изборите не забелязва ентусиазъм сред избирателите, но го отдавал на това, че хората се притесняват от Ковид - епидемията, влияел им и страхът, който ежедневно се насаждал.

„Вирусът действително е  опасен, но да отидеш да гласуваш е не повече  опасно, отколкото да пазаруваш в голям магазин. Затова моят призив е да не допуснем изборите да бъдат манипулирани, всеки да направи своя информиран избор за партиите и коалициите, които участват в изборите, и да отиде да гласува, за да не съжалява, че в следващите 4 години няма промяна.

Излезте и гласувайте! Изберете на 4.04 бюлетина №4! Защото БСП носи промяната», заключи водачът на социалистите в област Стара Загора.

Купуването и продаването е престъпление!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top