Кампания “С цвете в ръка“ подпомага двойки с репродуктивни проблеми в Стара Загора

По случай Международния ден на жената, съвместно с Община Стара Загора, Ротаракт България и Фондация “Искам бебе”, организират национална кампания “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”.

На 7-ми и 8-ми март пред Община Стара Загора те ще подаряват цветя, а гражданите на Стара Загора ще имат възможността да подкрепят инициативата  за осигуряването на инвитро процедура за семейство с репродуктивни проблеми! По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000. Смята се, че всяка шеста двойка има проблем със зачеването.

Основната мотивация на организацията  за провеждането на инициативата е проблема, пред който са изправени толкова много хора, а целите, които си поставяме са две: да информираме по-голям процент от обществото за него и да помогнем на повече семейства да се докоснат до своята мечта!

След успешното провеждане на кампанията през предходните две години във Велико Търново и Стара Загора, тази година тя е национална инициатива и ще се проведе едновременно в 11 града в България от общо 20 Ротаракт клуба! Всички събрани средства от кампанията ще бъдат дарени на Фондация “Искам бебе”, която подпомага двойки, борещи се с проблемите при зачеване.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top