Стартира благотворителна инициатива в подкрепа на 9-годишната Ромина от Стара Загора

9-годишната Ромина Дичева Нончева е от Стара Загора. Ученичка във II клас, в 9-то ОУ '' Веселин Ханчев".

Момиченцето се бори с коварната болест левкемия. Настанена е по спешност в отделение по Онкохематология, УМБАЛ "Св. Георги", Пловдив. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец. За съжаление преди няколко месеца бащата на Ромина е изгубил битката с рака и семейството е без мъжка опора /финансова и морална/.

Сумата за лечението е непосилна за семейството. Родителите на децата от класа на Ромина се самоорганизират и доброволно събират средства в помощ на нея и майка й. Апелът им е при възможност да се свържете с някоя от двете дами /майки на деца от II "А" клас от 9-то ОУ "Веселин Ханчев" гр. Стара Загора/, които са ангажирани с каузата, тъй като все още няма открита дарителска сметка.

„Няма минимална или максимална сума, нека всеки помогне, ако има желание и според възможностите си!“, споделят организаторите. Предстои провеждането и на благотворителни базари в парк „Пети октомври“ на 06 и 13 март. Организира се и кампания за поставяне на кутии за дарения в града.

За контакт: Гергана Иванова - 0897933890 и Валентина Филипова - 0886042481

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top