За шеста година организират “Деня на розовата фланелка” против тормоза в училище в Стара Загора

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

Днес Сдружение “Самаряни” ще отбележи “Деня на розовата фланелка” за шеста поредна година с “Предизвикателството”. Екипът на Консултативно информационен център “Самаряни” и “Терапевтичната програма за деца за справяне с насилието” търси 10 класни стаи, в които учат ученици от I-ви до IV-ти клас, готови, заедно със своите учители, да предизвикат себе си. Децата-участници ще бъдат предизвикани да последват 10 начина, по които да покажат своето добро отношение към съучениците си, както и да предложат още 10 други свои идеи за жестове на добро отношение един към друг в тяхната класна стая! Красив плакат ще напомня за идеите и ще отбелязва постиженията…

Сред първите желаещи, заявили своето участие в “Предизвикателството” са учениците от III клас - ОУ “Христо Ботев”, с. Братя Кунчеви, I“а” клас - СУ “Васил Левски”, III“a” и III“б” клас - ОУ “Димитър Благоев”, I“д” - СУ “Иван Вазов”, IV”а” клас - II ОУ ”Петко Рачов Славейков” и IV”а” и IV”б” клас - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Хан Аспарухово.

" Предизвикателството в Деня на розовата фланелка" е инициатива, която Сдружение "Самаряни" реализира, в рамките на своята Терапевтична програма за деца за справяне с насилието, в направлението "НЕнасилие в моето училище!".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top