Oсъдиха за пореден път 49-годишна откраднала пари и мобилен телефон

Районен съд – Стара Загора постанови две присъди по отношение на 49-годишната С. Г., въз основа на постъпили два обвинителни акта от Районна прокуратура – Стара Загора, с които на жената са повдигнати обвинения за извършени кражби през месец юли 2020 г.

По първото обвинение съдебният състав определи подсъдимата да търпи наказание лишаване от свобода в размер на една година и десет месеца, при първоначален „строг“ режим. С постановената присъда съдът я призна за виновна в това, че на 28.07.2020 г. в Стара Загора отнела чужда движима вещ – мобилен телефон, от владението на собственика й, жена, работеща в национална изпитателна лаборатория, без нейно съгласие, с намерениепротивозаконно да я присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

По второ обвинение определеното от Районен съд – Стара Загора наказание е лишаване от свобода в размер на две години, за което режимът на изтърпяване отново е „строг“. Престъплението, за което
С. Г. бе призната за виновна, че е извършила, е за това, че на 20.07.2020 г. в гр.Стара Загора, от дамска чанта в лекарски кабинет, отнела чужди движими вещи – дамски портфейл, сумата от 800 лева, сумата от 100 евро, сумата от 90 паунда и мобилен телефон, от владението на собственичката им, без нейно съгласие, с намерение да бъдат противозаконно присвоени, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

И двете съдебни производства преминаха в Районен съд – Стара Загора по реда на съкратеното съдебно следствие, в които подсъдимата призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обстоятелствените части на двата обвинителни акта и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти. Предвид това, че съдебните производства преминаха по реда на Глава ХХVII от НПК, определените наказания от две години и девет месеца и от три години лишаване от свобода бяха намалени с една трета. Пострадалите лица отказаха да встъпят като граждански ищци в процеса.

С. Г. е криминално проявена и многократно осъждана за престъпления от общ характер, като е изтърпявала различни по вид и размер наказания.

Присъдите подлежат на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top