Осъдиха на общо 11 години затвор мними майстори, измамили възрастна старозагорка

С постановената си присъда Окръжен съд – Стара Загора осъди 44-годишния И. П. на седем години лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим, и 22-годишния Г. Т. на четири години лишаване от свобода, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието.

Съдебният състав на Окръжен съд – Стара Загора призна двамата мъже за виновни в това, че на 06.10.2019 г. в с.Лозен, община Стара Загора, в съучастие помежду си, като съизвършители, отнели 250 лева от владението на 83-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване. Престъплението е извършено от подсъдимия И. П. в условията на опасен рецидив.

По делото е установено, че подсъдимите се представяли за майстори на улуци и, обикаляйки селата, избрали къщата на пострадалата – възрастна жена на 83-години, самотноживуща и със здравословни проблеми. След като използвали физическа сила и заплашване, от дома й отнели сумата от 250 лева, която взели от портмоне, скрито в една от стаите.

В Окръжен съд – Стара Загора делото се разгледа по общия ред с разпит на пострадалата, свидетели и вещо лице. Подсъдимите дадоха обяснения по обвинението, но не се признаха вината си.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top