Осъдиха старозагорец на една година затвор за притежание на наркотици

Наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим получи обвиняемият Б. Ж., след като Окръжен съд – Стара Загора на основание чл.382, ал.5 от НПК предложи на обвиняемия, защитниците му и представителя на Окръжна прокуратура – Стара Загора във внесеното в съда споразумение да бъдат извършени промени досежно размера на наказанието, като същият бъде увеличен, тъй като 30-годишният мъж е с обремененото съдебно минало и липсата на корекция в поведението му след множеството му осъждания.

Страните не възразиха спрямо предложените промени, след което съдът одобри споразумението. По силата на същото Б. Ж. се признава за виновен в това, че на 06.10.2020 г. в с. Колена, област Стара Загора, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - коноп (марихуана, канабис), всички на обща стойност 3 677.94 лева

Във връзка с получен сигнал, органите на реда извършили претърсване в имот в с.Колена, обитаван от обвиняемия. При осъществените процесуално-следствени действия са открити стръкове коноп (марихуана, канабис), оставени за сушене, и кутия пълна със суха, зелена тревиста маса. При направен полеви наркотест същите реагирали на високорисково наркотично вещество (марихуана, канабис).

Пред съда обвиняемият декларира, че разбира последствията от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top