Стара Загора се прекланя пред паметта на Камен Чанев

С дълбока скръб съобщаваме, че на 26 ноември 2020 година, на 56-годишна възраст почина световно известният оперен певец Камен Чанев.

В негова памет ръководството на Община Стара Загора, съвместно с Държавна опера Стара Загора, организират поклонение. Желаещите да изразят своята почит могат да го направят на 28 ноември (събота) от 10.00 до 13.00 часа, във фоайето на старозагорската опера. Всеки ще може да изкаже своите съболезнования в Съболезнователна книга и да положи цветя в памет на Чанев. Гражданите ще влизат от западния вход на сградата, намиращ се на бул.“М.М.Кусев“, и ще излизат през южния, при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Камен Чанев е роден в Сливен. Завършва френското езиково училище в родния си град.

През 1991 г. завършва Българската държавна музикална академия "Панчо Владигеров", а през 1992 г. специализира в Музикалната академия "Борис Христов" в Рим. Работил е заедно с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Магиера (пианистът на Лучано Павароти).

Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Той беше солист на Националната опера и балет и на Пражката опера, Чехия. Изявявал се в основния теноров репертоар на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top