Мартина Префетто с дебют на старозагорска сцена в спектакъла “Лебедово езеро“

На 12 ноември, от 19:00 часа Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще отпразнува своя 4-ти рожден ден със спектакъла на балета „Лебедово езеро” от П. И. Чайковски, съобщиха от Операта.В главната  роля на Одета/Одилия ще дебютира Мартина Префетто, а в ролята на принц Зигфрид ще й партнира Фиорди Лоха. За първи път в ролята на Ротбарт ще се представи Фредерико Пинто, а Каито Такахаши ще бъде в ролята на Шута.

Участват солистите и кордебалетът на  многонационалната трупа на балета на Държавна опера, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки”.

Балетът на Държавна опера-Стара Загора вече има своите високо оценени постижения и признание не само в Стара Загора и региона, но и в национален и международен план.

За 4 години трупата обогати своя репертоар със задължителните класически заглавия като „Лебедово езеро”, „Дон Кихот”, „Лешникотрошачката”, предстои премиерата на балета „Спящата красавица”; преживява своите върхове с „Нестинарка” и „Гето”, представя редица авторски и  съвременни хореографии, както и спектакли за деца.Днес в балетната трупа работят 52 балетни артисти от България, Италия, Испания, Полша, Великобритания, Португалия, Гърция, Япония, Южна Корея, Тайван, Мексико и други страни.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top