Анализ на Efirbet за началото на българското първенство по баскетбол

Анализ на Efirbet за началото на българското първенство по баскетбол

Родният баскетбол може да се похвали с по-славни години в миналото, както и участия в големите турнири. За тази чест са отговорни някогашните златни национали, а и някои клубни отбори биха припомнили мащаба и силата на баскетбола в миналото, но както забелязваме, днес същият не получава чак толкова заслужената позиция. Не трябва обаче да забравяме, че един от най- динамичните спортове все още има достатъчно фенове, които с удоволствие застават пред екрана, а и вече е особено приятно да разберем, че срещите се излъчват напълно безплатно в интернет.

Това е още по-добрата новина, особено ако си припомним как завърши миналият сезон. Отборът на Балкан Ботевград успя да измъкне на косъм трофея с една точка, допускайки само една загуба в последния сезон. А това кратко разстояние може да ни накара да се замислим каква игра наистина се играе в залите. На второ място срещаме Левски Лукойл, които имат само две допуснати загуби, но по всичко личи, че са били напълно достатъчни за второ място. Отборът на Берое, нареждайки се на 4-то място има още какво да подобри.

С 13 победи и 6 загуби, можем да заявим, че представянето е добро, но имайки предвид вниманието на родната публиката и тежката корона, която тимът носи, очакванията за новия сезон са значително по-високи. Зелените не спряха да тренират дори и по време на паузата, за да запазят добра спортна форма и да изчистят грешките от миналия сезон. Заявката им за тази година е значително по-сериозна и градските фенове с удоволствие ще очакват повече, особено след като футболната школа в момента не може да се оплаче от липса на внимание.

Последният сезон професионални отбора бяха 10 и това число трябва да ни подсказва, че лигата има нужда от още спонсори и повече отбори, но за жалост със старта на новия сезон ще забележим, че са с един по-малко. Зелените започнаха сезона с победа, при това срещу силен опонент в лицето на Спартак Плевен. Разликата от 19 точки постави безопасно разстояние между двата тима и позволи на старозагорци да започнат с положителен точков актив. Академик Бултекс също стартира с победа, а останалите мачове трябва да бъдат подготвени за още повече интриги.

Това, което би могло да притесни феновете е фактът, че някои баскетболни срещи бяха отменени, а и мнозина чакаха близо седем месеца, за да чуят отново звукът от топката, която отскача от пода, скърцането на кецове и добре познатия шум на мрежата.

Не трябва да забравяме, че баскетболът, дори и с ограничени отбори, печели вниманието на редица букмейкъри, които с удоволствие приемат спортни прогнози и дългосрочни номинации за шампион. Можем да забележим в ревюто на ефирбет за ефбет, че родният букмейкър има особен интерес към баскетболните изяви и също така подкрепя значително първенството за още по- добри резултати. Що се отнася до официалните претенденти, можем спокойно да поставим тимовете на Балкан, Берое, Рилски спортист и Левски Лукойл.

Макар и миналата битката да завърши на косъм, тази година сме сигурни, че няма да има принудителни прекратявания на срещите, особено след като мачовете могат да се преиграват и феновете предпочитат да спазват официалните предписания, отколкото да костват отмяна на срещата. Още по-добрата новина е, че стартът на сезона е в много начален стадий и тепърва ще можем да проследим всички обрати и изненади. Най-накрая ще разберем кои отбори почиваха активно и кои подобряваха формата по време на принудителната пауза.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top