Цифрите зад първите 8 кръга от Първа лига по футбол на България

Цифрите зад първите 8 кръга от Първа лига по футбол на България

След осем футболни кръга, редица изненади и доста вълнуващи дербита, можем спокойно да заявим, че родният футбол връща добрата стара слава, доказвайки колко непредсказуем може да бъде. Това е още по-добра новина за спортните фенове, които сякаш се измориха от диктатурата на големите отбори. Дори и в този момент можем да се изненадаме от факта, че класирането се е променило и някои от миналогодишните лидери изостават значително в надпреварата. Какво ни показват цифрите за момента

За първи път от много време можем да забележим, че орлите от Разград, в лицето на Лудогорец, срещат затруднения. Макар и да са много близко до първото място и практически да изостават с един мач от Локомотив Пловдив, по това време феновете вече знаеха, че предстои поредна година на доминация, в момента забелязваме, че границата към върха е не само изключително тънка, но и зад Лудогорец можем да забележим, че Берое са доста близо до атакуването на втората позиция.

Нещо повече, всички отбори до десето място могат автоматично да се придвижат значително по- високо в следващия кръг. Интересен факт е, че единствената потенциална заплаха за първото място може да дойде от Разград, които все още не са изиграли своя последен мач от кръга, а при това ще се изправят и срещу Арда Кърджали. Но дори и с тази победа, една точка няма да позволи поставянето на по-сериозна дистанция.

Една друга статистика може да ни покаже, че към този момент отборът с най-много попадения в противниковата мрежа продължава да е Берое. Зелените са успели да поразят противника цели 18 пъти, следвани от Лудогорец със 17, а лидерът в класирането към този момент може да се похвали само с 15 гола. Добрата новина е, че ще видим развръзката в следващия кръг. Трябва да обърнем внимание и на отбора на Монтана, който към този момент се намира на 10-та позиция. Мнозина прогнозираха бързото отпадане и изпращане на новодошлите, но нека не бързаме със заключенията. Монтана изравнява своя точков актив с Ботев Враца и Левски - 11 точки. Нещо повече, очаквано за всички, едно от най-лютите дербита ще се води именно между Монтана и Враца, особено след като тимовете на двата града имат много интересна история.

Трябва да отбележим, че към този момент Ботев Враца се справя завидно добре, спрямо предишният сезон, когато се бореше със зъби и нокти, за да се спаси от изпадане. Редица букмейкъри започват с особен интерес да следят изненадите в първенството. Особено впечатление прави интересът на бет365 в България и вниманието на брандът към по-интересните дербита. И докато мнозина се борят за върха, на дъното откриваме Етър.

Ситуацията изобщо не е розова, за 8 кръга ще забележим, че отборът на Велико Търново преживява особено тежка криза и не е успял да се пребори дори за една победа. Най-добрият възможен резултат в момента е равенство и точно това ни подсказва, че ситуацията изобщо не се развива по план за тях. За осем кръга Етър е успял да отбележи 5 гола, а Славия София, които могат да се похвалят с 4 гола, са успели да завоюват една победа и едно равенство.

И докато отборът на Велико Търново се опитва да открие правилната формула, за да излезе от дупката, не трябва да игнорираме присъствието на Царско село. Поредният столичен клуб влиза във форма и бърка сериозно сметките на останалите градски конкуренти. Очевидно Любослав Пенев изпитва сериозно удоволствие, когато започне да вълнува двата дублиращи се армейски клуба. Можем да следим с повече подробности събитията от първа лига на официалния им сайт, където най-вероятно ще станем свидетели на още изненади. Първенството едва сега започва и изненадите предстоят.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top