Държавна опера Стара Загора обявява прослушване за детско-юношеската студия за опера и балет

Ако искате детето ви да развие своите артистични дарби, да се изявава на сцена, да участва в професионални спектакли, да получи ценно образование от екип от оперни и балетни професионалисти, да преживее неповторими моменти на радост под светлините на прожекторите ОЧАКВАМЕ ВИ НА ПРОСЛУШВАНЕ за попълване на Балетната и Вокалната школи и Подготвителна група на Детско-юношеската студия за опера и балет при Държавна опера- Стара Загора – „Маргаритки“ - на 26 и 27 септември от 11 часа

Кандидатите за балетна школа трябва да имат физически данни, чувство за ритъм, артистични заложби. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, нека музиката да се носи на CD носител или флашка.

Кандидатите за Вокална школа трябва да притежават вокални умения - точно интониране, правилна дикция, чувство за ритъм, артистични заложби. Нека кандидатите да подготвят една песен по избор и да носят музиката на CD носител или флашка.

Прослушването ще се проведе на 26 и 27 септември /събота и неделя/ от 11,00 ч. в

Мизансценна зала в сградата на Държавна опера-Стара Загора /служебен вход/. Ръководителите на школата са балерините от състава на балетната трупа на Държавна опера- Стара Загора – Ивелина Николова, Емилия Ставрева, Богдана Сергеева. Педагог на Балетната школа е Снежана Дескова, Почетен гражданин на Стара Загора, дългогодишна примабалерина в Операта.

Ръководител на Вокалната школа е Инна Андреева, артист-хорист от състава на Операта.
Ръководител на Подготвителната група е Маргарита Шоселова.

За записване за прослушването, изпратете заявление свободен текст с името и възрастта на детето на e-mail адрес: opera_starazagora@abv.bg

За допълнителна информация относно прослушването – Инна Андреева – тел.0895796460

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top