Отборно състезание „Подреди и разкажи“ предизвиква старозагорски ученици

В съботния ден между 10:30 – 12:00 часа в детския отдел на Регионална библиотека "Захарий Княжески" ще се проведе отборно състезание „Подреди и разкажи“ между деца от 9 до 13 години.

Задачата е отборът от 3-ма човека да подреди пъзел, на който има изобразени историческа сграда или личности, важни и интересни за Стара Загора (10 различни изображения, изборът ще бъде случаен). След това за определеното време да намери информация и да разкаже накратко какво знае за изображението. Всеки отбор има право да покани по един възрастен приятел консултант!

Жури ще следи за правилата, ще определи победителите и ще връчи награди. Събитието ще завърши с кратък мултимедиен разказ за Стара Загора.

Час по-късно ще се проведе арт работилница по калиграфия за деца от 7 до 16 години.

Децата ще се запознаят как са били оформяни книгите от Второто българско царство. С перо и четка ще упражняват калиграфски шрифтове и ще изрисуват цветни орнаментирани заглавни букви и миниатюри. Водещ ще бъде Дилян Бакалски, учил шрифт, калиграфия и хералдика във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Регистарция за участие в арт работилница по калиграфия

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top