Две деца до 18 години са сред новозаразените случаи в Старозагорско

От началото на епидемията до полунощ днес заболелите от COVID- 19 в Старозагорска област са 162-ма, като през последната седмица броят им плавно се увеличава.

За изтеклия ден, 8 юли 2020 г., регистрираните случаи са 10, от които 6 от Стара Загора и 1 от община Стара Загора, 1 от община Мъглиж, 1 от община Раднево и
1 от град Чирпан. Възрастовото разпределение е следното:

 до 18 години – 2 деца
 от 18 до 40 години – 3 лица
 над 40 години – 5 лица.

Във връзка с публикувана информация днес за установени 11 положителни лица в област Стара Загора на 8 юли 2020 г., които са носители на инфекцията COVID-19, уточняваме, че: В двете лаборатории в Стара Загора, извършващи диагностика с PCR тест, на 8 юли 2020 г. са установени десет души с COVID-19 на територията на област Стара Загора.

По данни на Националната информационна система за COVID-19, единадесетият случай за област Стара Загора с положителен резултат на 8 юли 2020 г., е установен по метода PCR в медико-диагностична лаборатория „Цибалаб” ЕООД - гр.
София и е за лице с постоянен адрес в гр. Стара Загора. Епидемиологичното проучване (по данни на лицето) установява, че временната му регистрация и пребиваване са в гр. София, където контактува със Столична РЗИ. През последните дни се наблюдава дифузно разпространение на инфекцията, с леко протичане.

В област Стара Загора, видно от националната информационна система за COVID-19 лицата под карантина са 861, а лицата с изтекла карантина – 7193. Всички положителни и контактни на положителни от първи ред са карантинирани.

През второ тримесечие на 2020 г. инспектори от РЗИ - Стара Загора извършиха тематични проверки в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ (195) и обекти с обществено предназначение (730) за спазване на противоепидемичните мерки и носене на лични предпазни средства, спазване на дезинфекционния режим в помещенията и хигиена на ръцете. Проверките показват, че са осигурени необходимите лични предпазни средства и не са констатирани нарушения по противоепидемичния режим.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top