Община Стара Загора започна пръскане срещу комари

Община Стара Загора започна обработка срещу комари в тревните площи, паркове и градини, както и на водните обекти в областния град. Причината са  падналите обилни валежи и влагата, които благоприятстват за увеличаване на популацията на насекомите. През вчерашния ден е извършена дезинсекция в административните бюра „Кольо Ганчев“ и „Изток“.

Днес от 20,30 часа предстои да бъдат третирани площите,намиращи се в административно бюро „Зора“, а час по-късно ще бъде пръскано и в административно бюро „Център“. Според предварително утвърдения график, утре- 5 юни, от 20,30 часа ще се обработва района на административно бюро „Железник“, а в 22,30 часа ще бъде извършена дезинсекция на площите в административно бюро „Запад“.

Ще бъде извършена и ларвицидна обработка на големите водни площи - край езерото „Загорка“, езерото в парк „Йордан Капсамунов“ и езерото на Старозагорските минерални бани.

Пръскането ще се извърши с биоцида „Снайпер“, а за ларвидна обработка ще бъдат използвани биоциди „Вектобак 12 АС“ и екологичен ларвицид „Акватен“.

Графикът може да бъде променен при  неблагоприятни климатични условия.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top