Осъдиха на 1,2 години затвор 26-годишна за притежание на метамфетамини

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена 26-годишната Ж.Ю., за това, че на 7.12.2018 г., в Стара Загора, без надлежно разрешително държала високорисково наркотично вещество -  метамфетамин,  с общо нетно тегло 199 грама, на стойност 4 992 лв. - престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е наложил на Ж.Ю. наказание от 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.

По делото е установено, че Ж.Ю. живеела в гр. София. На 6 декември 2018 г. вечерта тя тръгнала заедно с 4-годишната си дъщеря с такси в посока към гр. Стара Загора. По-късно автомобилът бил спрян за проверка при специализирана полицейска операция в града. При извършен обиск в дрехите на жената

била намерена малка полиетиленова чанта с дръжки, с поставени в нея други две полиетиленови торби. От тях са иззети 12 броя прозрачни пликчета с различни размери, съдържащи сухо, белезникаво, прахообразно вещество, което при извършен наркотест е реагирало на метамфетамин. 26-годишната Ж.Ю. е обяснила, че „намерените неща са дрога кристали“. Тя ги взела от непознат мъж в гр. София, за да ги продаде.

Присъдата на Районен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top