Дичо Атанасов е новият стар шеф на окръжната прокуратура в Стара Загора

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува доверие на досегашния шеф на окръжната прокуратура в Стара Загора Дичо Атанасов и го избра за втори мандат, но не подкрепи Десислав Начков, който искаше още пет години да ръководи окръжната прокуратура във Враца.

Дичо Атанасов беше подкрепен единодушно от кадровиците на днешното заседание на колегията. В негова полза се изказаха Калина Чапкънова, Евгени Диков, Гергана Мутафова и главният прокурор Иван Гешев.

Чапкънова хареса концепцията му, която определи като изключително добре структурирана и обхващаща всички аспекти на прокурорската дейност. Тя добави, че за постигнатите добри резултати в работата на ОП-Стара Загора говорят добрите показатели. „Беше убедителен и ще заложа на него за втори мандат“, каза Чапкънова.

Евгени Диков добави, че познава много добре Атанасов и двамата са работили по редица шумни дела – като това срещу Будимир Куйович, по периодичните взривове в оръжейния завод „Арсенал“ и др. „При всяко по-тежко престъпление той е пръв на местопроизшествието и ръководи първите процесуално-следствени действия. Умее да преценява кои дела да насочи към Националната следствена служба и кои да възложи на следствения отдел“, допълни Диков. Той отбеляза и факта, че Дичо Атанасов има управленски опит, а резултатите от работата на ОП-Стара Загора красноречиво говорели за уменията му.

Гергана Мутафова добави, че през първия си мандат Атанасов е успял да изгради много добър микроклимат не само в окръжната прокуратура, но и в района, освен това е създал и добри условия, които са допринесли за успехите.

Главният прокурор Иван Гешев се присъедини към изказванията като подчерта, че окръжната прокуратура в Стара Загора е много добре администрирана. Но направи и две кратки забележки – да се засили контролно-ревизионната дейност и да има повече динамика и по-малко бюрокрация.

Така с 10 гласа „за“ Прокурорската колегия избра Дичо Атанасов за шеф на ОП-Стара Загора за втори мандат.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top