47-годишен шофьор загина, двама се борят за живота си при тежки катастрофи в Старозагорско

Вчера малко преди 19.00 часа по първокласен път І-6  на пътна отбивка в дясно по посока на движението, се е намирал лек автомобил "Мазда", управляван от 67-годишен мъж. Водачът предприел маневра "завой на ляво" за включване в движението, при което автомобилът е ударен от возило "Форд", управлявано от 47-годишен мъж.

В следствие на удара водачът на„Форд“- а е починал. Пътуваща в същия лек автомобил 47-годишна жена от  Казанлък е получила фрактура на шиен прешлен, фрактури на ребра и фрактура на носа. Настанена е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, с опасност за живота. Намиращите са на задната седалка на автомобила: 13-годишно момиче е получило фрактура на шиен прешлен и е настанено е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота, а 17-годишно момче е получило фрактура на ребро. Обслужено е амбулаторно във ФСМП - Казанлък и е освободено, без опасност за живота.

Водачът на  „Мазда“-та  е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите са отрицателни. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

По- рано пред деня по път I-5 от Стара Загора към  Казанлък се е движил товарен автомобил "Мерцедес" ; с полуремарке, управляван от 55-годишен мъж, На км.222+400, поради движение с несъобразена скорост, на десен завой, водачът изгубил контрол над автомобила, който се обърнал на лявата си страна.

В следствие на настъпилото ПТП мъжът е получил контузия на бял дроб, фрактура на ребра и фрактура на лявата ръка. Настанен е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, с опасност за живота.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top