Оставиха за постоянно в ареста рецидивист, опитал да открадне алкохол от магазин в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г. на 48 г., привлечен като обвиняем за това, че на 27.03.2020 г., в  Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – една бутилка  уиски, една бутилка пенливо вино, една бутилка бяло вино и една бутилка ракия, собственост на другиго (търговско дружество),  без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини - престъпление по чл.196, ал.1  вр чл.194 вр. чл.18 вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

На 27.03.2020 г. обвиняемият М.Г. се намирал в западната част на гр. Стара Загора, където посетил търговски обект. От магазина той взел четири бутилки с алкохолни напитки, които поставил в найлонова торба. При опит да напусне обекта М.Г. бил задържан и били уведомени органите на полицията.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 27.03.2020 г. е извършено в условията на опасен рецидив, като за последно обвиняемия  е бил освободен от затвора през февруари 2019 г., поради изтърпяване на наказанието.

Взетата спрямо М.Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top