Задържаха седем души за притежание на наркотици

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност при ОДМВР – Стара Загора са провели специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества. В старозагорското село Ракитница униформените са задържани четири лица – двама мъже и две жени, пътуващи с лек автомобил  „Фолксваген“. При последвалите процесуално-следствени действия, в едната от жените е намерено бяло прахообразно вещество – амфетамин, 0,16 гр., в дома на единия от мъжете е намерена и иззета суха тревиста маса – марихуана, 1,78 гр., а в специално пригоден тайник, намиращ се в землището на с. Бяла река, общ. Първомай е намерен и иззет пакет, съдържащ бяло прахообразно вещество – амфетамин, с тегло 1 килограм.

Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, На две от тях – 29-годишен мъж и жена на 25 години от   Стара Загора са повдигнати обвинения по чл.354а, ал.1 от НК и с постановление на ОП - Стара Загора им е наложила мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Полицията в областния град е провела и спецакция на бул. ,,България" е спрян за проверка лек автомобил ,,БМВ" с който са се придвижвали двама мъже и една жена, всички от гр. Стара Загора. При последвалите процесуално-следствени действия, в автомобила е намерено и иззето бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, с тегло 148,95 гр., а при извършен личен обиск на единия от мъжете, е намерен полиетиленов плик, съдържащ суха зелена тревиста маса –марихуана, 0.21 гр.

Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл. 354а, ал.1 от НК. Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, а в последствие на две от тях – мъж на 36 години и жена на 33 години, е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top